Hlavní obsah

Ukrajinci vyhodili do povětří muniční sklad v Rusku, vojáci z Putinovy gardy jsou po smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výbuch muničního skladu v Belgorodské oblasti na západě Ruska, způsobený podle ruských úřadů ukrajinským ostřelováním, si vyžádal mrtvé a zraněné. Informovala o tom v pátek agentura TASS s odvoláním na federální kriminální ústřednu.

Střela zasáhla muniční sklad v BělgoroduVideo: Reuters

 
Článek

„Ve vsi Oktjabrskij v Belgorodském okresu v důsledku ostřelování ukrajinskými ozbrojenými silami byl vyhozen do povětří muniční sklad. Munice vybuchla. Podle předběžných údajů jsou mrtví a ranění,“ citoval TASS z komuniké vyšetřovatelů.

Mezi oběťmi jsou podle nich příslušníci ruské národní gardy, která je podřízena přímo prezidentu Vladimiru Putinovi. Počet obětí agentura neupřesnila.

Ještě ve čtvrtek gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov zprvu tvrdil, že vyhození muničního skladu do povětří se obešlo bez obětí.

Stovky mobilizovaných v Bělgorodu protestují. Nechtějí do války

Válka na Ukrajině

TASS už dříve informoval, že ruská protivzdušná obrana sestřelila ukrajinskou raketu, jejíž úlomky se zřítily na železniční trať a poškodily elektrické vedení, a tak po této trati v Belgorodské oblasti dočasně nejezdí vlaky. Tento incident se obešel bez mrtvých a raněných.

Foto: Sputnik, Profimedia.cz

Hořící trafostanice v Belgorodu po zásahu úlomky rakety

Od počátku ruské invaze na Ukrajinu před 233 dny ruské úřady zejména v oblastech sousedících s Ukrajinou hlásí výbuchy a požáry muničních skladů a skladů paliv, které připisují Ukrajincům. Kyjev se k těmto incidentům oficiálně nevyjadřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám