Hlavní obsah

U Bachmutu padlo pět Gruzínců, kteří bojovali na straně Ukrajiny

V bojích o ukrajinské město Bachmut padlo v posledních dnech pět dobrovolníků z Gruzie, kteří bojovali v ozbrojených silách Ukrajiny. Podle ruskojazyčného vydání zpravodajského serveru BBC to uvedl šéf ukrajinské prezidentské kanceláře Andrij Jermak.

Foto: Libkos, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„V posledních dnech byla u Bachmutu obklíčena skupina ukrajinských vojáků a gruzínských dobrovolníků. Víme o zraněném gruzínském veliteli a pěti mrtvých gruzínských vojácích,“ napsal v neděli Jermak na sociální síti Telegram.

Podle gruzínských médií by na ukrajinské straně mohlo bojovat až 1500 občanů Gruzie ať už těch, kteří na Ukrajině žili před začátkem invaze, tak těch, kteří tam dorazili po začátku války.

U Bachmutu v Doněcké oblasti pokračují těžké boje, ruská armáda se snaží město obklíčit. Mluvčí východního uskupení ukrajinských sil Serhij Čerevatyj uvedl, že ruská armáda se všemi silami snaží Bachmut dobýt, aby prokázala „alespoň nějaký úspěch“ a mohla postoupit směrem na Pokrovsk, Slovjansk a Kramatorsk, což jsou poslední velká sídla Doněcké oblasti, která zůstávají pod kontrolou Ukrajiny.

Rusové se stále snaží dobýt Bachmut, i když nejde o žádný strategický bod

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám