Hlavní obsah

Satelitní snímky ukazují zkázu v Soledaru a Bachmutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Americká společnost Maxar zveřejnila satelitní snímky ukrajinských měst Soledaru a Bachmutu v Doněcké oblasti, u kterých probíhají tvrdé boje. Záběry ukazují zkázu, kterou po sobě bitvy mezi ruskými okupanty a ukrajinskými obránci zanechaly.

Satelitní záběry Soledaru a Bachmutu před a po vypuknutí bojůVideo: Reuters

 
Článek

Na jednom snímku z 1. října 2022 jsou vidět netknuté budovy a spousta zeleně, na dalším z 10. ledna 2023 už jen zdevastovaná země. Podobné je to i u dalších satelitních snímků zachycujících Soledar a Bachmut.

Rusko se už měsíce neúspěšně snaží dobýt Bachmut. Úspěch u Soledaru, kde aktuálně probíhají nejtvrdší boje, by mu mohl pomoci získat výhodu pro další postup.

Agresor si věří, šéf samozvané Doněcké lidové republiky Denis Pušilin uvedl, že očekává brzké ovládnutí obou měst, jež jsou od sebe vzdálena jen několik kilometrů, vyhráno však - vzdor některým prohlášením - zatím nemají.

Kyjev přiznává, že Rusové kontrolují většinu Soledaru, počítají podle něj ale také velké ztráty. Naposledy se Ukrajinci pochlubili zlikvidováním více než stovky vojáků nepřítele.

Ukrajinci u Soledaru zlikvidovali stovku útočníků najednou

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám