Hlavní obsah

Ruský starosta hledaný kvůli podvodům se objevil v bojové zóně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta ruského města Bolšoj Kamen, který je ve vlasti hledán kvůli obvinění z podvodů, se najednou objevil v bojové zóně na Ukrajině. Rustam Abušajev o sobě dal vědět sám, na svém účtu na síti Telegram zveřejnil video, na němž s odstřelovací puškou a ve vojenské výstroji stojí před ruinami domu.

Foto: Samospráva města Bolšoj Kamen, Bez zdroje

Rustam Abušajev, starosta ruského města Bolšoj Kamen.

Článek

Na bizarní případ upozornil list Kommersant, jemuž prokuratura Přímořského kraje potvrdila, že Abušajev je stále na seznamu hledaných osob.

„Odejít sem jsem se rozhodl už dávno, ale naléhavou potřebu jsem cítil zejména při účasti na akcích pro rodiny mobilizovaných,“ tvrdí uprchlý starosta na videu s tím, že se nyní nachází na území „speciální vojenské operace“, jak v Rusku označují invazi na Ukrajinu.

„Pochopil jsem, že musím bez odkladu přijít a bránit zájmy naší vlasti,“ svěřil se dále Abušajev, aniž by zmiňoval, že v Rusku čelí obvinění z podvodů.

Naopak ale přidal upozornění, že nebýt ruských sil na Ukrajině byl by nyní jejich „nepřítel“ poblíž Moskvy a možná i u dálněvýchodního Vladivostoku.

Abušajev zmizel poté, co byl obviněn z nelegálních obchodů s veřejnými pozemky v letech 2019 až 2020. Tehdy ještě nebyl starostou, ale šéfem jednoho z okresů v Přímořském kraji.

Kadyrov se odmítl setkat s propuštěnými zajatci, mají se vrátit na frontu ukázat odvahu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám