Hlavní obsah

Ruský senátor: Na Altaji nikoho nemobilizovali

Moskva

V ruské Republice Altaj nebyl nikdo mobilizován, uvedl na svém kanálu na sociální síti Telegram senátor za Republiku Altaj Vladimir Poletajev. Odvolával se přitom na vyjádření komisaře vojenské správy Olega Denisenka, se kterým se sešel.

Foto: ČTK/AP

Obyvatelé anektovaného Luhansku míjejí mobilizační plakát (ilustrační foto)

Článek

Ruský prezident Vladimir Putin nařídil 21. září částečnou mobilizaci. Ministr obrany Sergej Šojgu uvedl, že k úterku bylo povoláno na 200 000 rezervistů. Z Altaje však podle senátora žádný.

„Podle vojenského komisaře nebyl k danému okamžiku v Republice Altaj v rámci částečné mobilizace povolán ani jeden člověk,“ napsal senátor, který podle svých slov s komisařem jednal o provedení částečné mobilizace v Republice Altaj.

„Vojenské správy pracují na aktualizaci dostupných údajů o občanech, kterým kvůli tomu posílají předvolání,“ podotkl.

Stovky ruských vězňů dorazily bojovat na Ukrajinu

Válka na Ukrajině

Dodal, že ve všech obcích fungují horké linky, na nichž odpovídají specialisté. Na portálu státní správy byly spuštěny dvě služby pro občany, jichž se týká částečná mobilizace. Tam se mohou odvolat ti, již byli mobilizováni omylem, nebo se naopak přihlásit dobrovolníci.

Senátor se sešel i s prokurátorem Republiky Altaj Anatolijem Bogdančikovem a jednali o naplnění mobilizačního rozkazu. Prokurátor hlavně vysvětloval, jak je zajištěna ochrana práv občanů.

V ruské vsi se nepodařilo zmobilizovat nikoho, muži odešli do lesů

Koktejl

Proč nebyl nikdo mobilizován, senátor nevysvětlil, uvedl ruský server MediaZona.

V Republice Altaj žije asi 220 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám