Hlavní obsah

Ruský propagandista kritizuje Západ, sám ale používá západní elektroniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Propagandista ruské státní televize Vladimir Solovjov se ve vysílání dlouhodobě opírá do Západu, přitom je ze záběrů patrné, že používá elektroniku západní výroby. Připomíná to scénku z kultovního filmu Život Bryana od Monty Pythonů s názvem „Co pro nás kdy Římané udělali“.

Foto: Profimedia.cz

Ruský propagandista Vladimir Solovjov. Na snímku lze vidět, že na levé ruce nosí hodinky Apple Watch amerického Applu.

Článek

„Co tito lidé (ze Západu) udělali, aby měli právo to posuzovat?“ ptal se propagandista Vladimir Solovjov ve vysílání, kde kritizoval přístup Západu k ruské agresi na Ukrajině.

„Reálně, co hodnotného dali světu? Demokracii, k té nemají žádný vztah. Američané neuznávají demokracii,“ dodal.

Jak ale upozornil uživatel sociální sítě Twitter Zdeněk K (@ZdenekKlouda74), který sdílel video se Solovjovým vystoupením, ruský propagandista se dopouští značného pokrytectví.

Zatímco si Solovjov stěžuje na Západ, lze v záběru vidět několik kusů západní elektroniky od americké firmy Apple. Na záběrech ruské propagandy Solovjov také často vystupuje s hodinkami Apple Watch od americké firmy Apple.

Celé to připomíná scénu ze slavného filmu Monty Pythonův Život Bryana. V ní si členové Lidové fronty Judeje stěžují na nadvládu Říma.

Padne otázka „Co pro nás kdy Římané udělali?“, načež část přítomných postupně přiznává, že jim Římané dali takové maličkosti jako vodovod, kanalizaci či školství.

Putinův propagandista: Někteří ruští velitelé by měli být popraveni

Válka na Ukrajině

Podobně působí i scéna z ruské státní televize. Ačkoli ruská propaganda dlouhodobě kritizuje Západ za podporu Ruskem okupované Ukrajiny, sama se spoléhá na jeho techniku.

V Rusku rovněž způsobil odchod západních značek z trhu či přerušení provozu západních sociálních sítí zármutek části veřejnosti.

Ruská propaganda se v posledních měsících vyznačuje chaotičností. Ve vysílání hosté v minulosti volali po genocidě Ukrajinců či popření existence ukrajinského národa. V posledních týdnech ale začali opatrně přiznávat vojenské porážky Ruska.

Propagandisté také v pořadech tento týden popírali sami sebe, když v jednu chvíli přiznali, že Rusko používá íránské drony, aby to podruhé zase rozporovali.

Vojenský analytik Ruslan Puchov také v domnění, že se ještě nevysílá, nasazení íránských dronů ruskými okupanty nedávno přiznal.

Všichni víme, že drony jsou íránské. Analytik se prořekl ve vysílání ruské televize

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám