Hlavní obsah

Ruský profesor navrhuje, aby se spermie vojáků před odchodem do války mrazily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesor Nikolaj Atanov z ruského Burjatsku přišel s návrhem, jak řešit úbytek obyvatelstva v Rusku kvůli úmrtí vojáků na frontě. Spermie všech mužů odcházejících na frontu by se podle něj měly ukládat do spermobank, které by pak při vojákově úmrtí zajistily reprodukci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Atanov, profesor na Burjatské státní univerzitě a bývalý ruský ministr hospodářství, přišel s nápadem zamrazování spermií vojáků odcházejících na frontu.

Tento krok by podle něj mohl zafungovat jako kompenzační faktor pro minimalizaci ruských demografických ztrát. O nápadu informoval ruský deník Moskevský Komsomolec.

Nejméně tři dědicové

Atanov chce, aby se vytvořil jakýsi státní „genetický fond“, jehož součástí by byly i banky pro ukládání spermatu.

„Je žádoucí, aby množství uloženého spermatu zajistilo reprodukci nejméně tří dědiců,“ uvedl s dodatkem, že jeho projekt k vytvoření spermobanky je reálný. Rusko na to podle něj má technologické kapacity.

V případě těžkého zranění či úmrtí vojáka by dokument o držení spermatu předala banka vojákovým nejbližším příbuzným a na základě jejich přání by se pak rozhodlo o reprodukci potomků.

Od začátku ruské invaze na Ukrajinu posílá Rusko na její území velké množství často nezkušených vojáků.

První měsíce po začátku války byli Burjaté v přepočtu na obyvatele na předních místech co do počtu zabitých mužů. Vyplývá to z analýzy organizace Free Buryatia Foundation.

Celkový počet zabitých či zraněných ruských vojáků odhadují západní činitelé k začátku letošního května na více než 200 tisíc.

Ukrajinští vojáci, kteří ztratili za války blízké, nebudou muset dál sloužit

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám