Hlavní obsah

Rusko tvrdí, že zničilo dva drony, které útočily na Moskvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruští představitelé tvrdí, že se protivzdušné obraně podařilo ve středu ráno zničit dva bezpilotní drony, které se pokusily zaútočit na hlavní město Moskvu. Sestřelení dronů nezpůsobilo oběti ani škody na majetku. Informuje o tom zpravodajská agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Poškozená výšková budova v Moskvě ze začátku srpna

Článek

„Byl zaznamenán pokus dvou bojových dronů proniknout do města. Oba byly sestřeleny protivzdušnou obranou,“ uvedl na sociální síti Telegram moskevský starosta Sergej Sobjanin, který dodal, že na místě zasahují záchranné složky.

Ruské ministerstvo obrany informaci potvrdilo na Telegramu. Podle něj byly bezpilotní drony zničeny nad Moskevskou oblastí, aniž by to způsobilo oběti či škody na majetku. Podle ministerstva stojí za „pokusem o útok“ Ukrajina.

„Dnes v noci byl nad územím Moskevské oblasti zmařen pokus kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí bezpilotních letadel,“ stojí ve středečním telegramovém příspěvku ruského ministerstva.

V posledních dvou týdnech se Moskva stala terčem několika útoků bezpilotních prostředků. Ve dvou případech drony zasáhly jednu budovu v administrativním areálu v Moskvě. Poslední útok bezpilotních prostředků na ruskou metropoli úřady hlásily v neděli. Nedělní útok ruské ministerstvo obrany rovněž připsalo Ukrajině, Kyjev to však nekomentoval.

Tajemný dárce koupil Kyjevu 50 tanků Leopard 1

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám