Hlavní obsah

Ruská raketa zasáhla švédskou továrnu na Ukrajině. Tři zaměstnanci jsou mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luck

Švédský výrobce ložisek SKF v úterý oznámil, že jeho továrnu v Lucku na západě Ukrajiny v noci zasáhla raketa a zabila tři zaměstnance. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na mluvčího SKF Karla Bjornstama.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Ukrajinští záchranáři odnášejí na nosítkách muže vyproštěného z trosek v Lucku

Článek

Ruské ostřelování si podle listu Ukrajinska pravda celkem vyžádalo nejméně pět mrtvých. Zasáhlo švédskou továrnu SKF v Lucku ve Volyňské oblasti, obytné budovy ve Lvově či Dnipru a exploze se rozezněly i ve městech Chmelnyckyj a Smila v Čerkaské oblasti.

Ve Lvovské oblasti šlo podle médií o největší útok od začátku ruské invaze na Ukrajinu z loňského února, místní úřady hovoří o 19 zraněných a více než stovce poškozených budov. Rusové tvrdí, že ostřelovali vojenská zařízení.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Hasiči likvidují požár, který zachvátil obytnou budou ve Lvově poté, co její střechu poničilo ruské ostřelování

„Včera (v pondělí) v noci došlo k útoku na město Luck na Ukrajině a při tomto útoku byla zasažena naše továrna,“ řekl mluvčí SKF Carl Bjernstam. „S velkým zármutkem potvrzujeme, že tři naši kolegové byli zabiti,“ uvedl podle Reuters.

Ruské rakety útočily i na západní Ukrajinu. Ve Lvově zasáhly obytný dům

Evropa

Dodal, že společnost se bude zabývat následky útoku a poškozením závodu, ale zaměří se především na své zaměstnance a jejich bezpečnost.

SKF je největším výrobcem ložisek na světě. Na Ukrajině má asi 1100 zaměstnanců, z nichž většina pracuje v závodě v Lucku. Jeho produkce v roce 2022 představovala půl procenta celkové výroby SKF.

Rusko je lokomotiva, Ukrajina je vojensky vyčerpaná, hlásá Šojgu na bezpečnostní konferenci v Moskvě

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám