Hlavní obsah

Ruské rakety útočily i na západní Ukrajinu. Ve Lvově zasáhly obytný dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Západoukrajinský Lvov se v časných úterních ranních hodinách stal opakovaně terčem ruských raketových útoků. Oznámili to na Telegramu šéf Lvovské regionální správy Maksym Kozyckyj a starosta Andrij Sadovyj. Došlo i k zásahu obytných domů. Tři lidé zemřeli v Lucku při útoku na Volyňskou oblast.

Foto: Stringer, Reuters

Ruský raketový útok na Lvov

Článek

Lvov je od počátku ruské ozbrojené agrese cílem statisíců vnitřních ukrajinských běženců a přestupní stanicí dál do Evropy, působí tam řada zahraničních diplomatických zastupitelství na Ukrajině včetně českého generálního konzulátu.

„Došlo k zásahům obytných budov. Ve vyšších patrech hoří. Probíhá evakuace lidí. Všechny služby jsou na místě,“ napsal Sadovyj na Telegramu krátce po páté hodině ráno místního času.

Podle ukrajinských médií nad městem nad ránem zněl letecký poplach, byly ale slyšet i výbuchy v důsledku dopadu raket.

Foto: Stringer, Reuters

Dětská postel plná střepů

„Lvovská oblast, všichni to slyší. Dodržujte informační klid,“ varoval vzápětí Kozyckyj obyvatele Lvova, aby občané na sociálních sítích neinformovali nevědomky nepřítele o detailech zásahů.

Podle Sadového se „podařilo sestřelit mnoho raket“, ale některé město zasáhly.

Výbuchy hlásilo na západě země také město Chmelnyckyj, na jihovýchodě Ukrajiny bylo zasaženo Dnipro. Letecký poplach platí v celé zemi, uvedla nad ránem agentura Unian s odvoláním na ukrajinské letectvo, pod které spadá i protivzdušná obrana.

„Neignorujte signály leteckého poplachu,“ apelovali vojáci a vyzývali občany, aby se uchýlili do krytů.

Ruská raketa zasáhla obytnou budovu ve Lvově, nejméně čtyři lidé zemřeli

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám