Hlavní obsah

Ruská jednotka ukázala pásová vozidla, která dostala. Ani jedno není bojeschopné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nefunkční techniku si stěžuje ve videu ruská jednotka protivzdušné obrany, která má být vyslána na Ukrajinu. Dostala šest pásových vozidel Tunguska M-1, která jsou vyzbrojena dvojicí rychlopalných kanonů ráže 30 mm a nesou osm protiletadlových řízených střel 9M311-M. Ani jedno se nedá použít.

Foto: Profimedia.cz

Ruské pásové vozidlo Tunguska. Ilustrační foto

Článek

„To je naše baterie, šest vozidel. Všech šest jsou tungusky. Aktuálně z nich není ani jedna bojeschopná,“ řekl voják na videu.

„No, při opravě by šlo zprovoznit tři stroje, jenomže oprava zabere čas. Kluci z Uljanovsku říkali, že to zabere měsíc až půl roku,“ dodal voják na nedatovaném videu. V Uljanovsku je opravárenský závod.

Upřesnil, že jedno vozidlo nejde ani nastartovat: „To je mrtvola. Mohlo by začít hořet.“

Tři vozy měly po třicetikilometrovém přejezdu problémy s odpružením. Další dva mají nefunkční systém řízení palby a nabíjení.

„Všechna tato vozidla prošla loni mezi únorem a listopadem velkou opravou. Výsledkem je, že jsme dostali pět vozidel, která mají různé druhy poruch, a jednu mrtvolu. Ani jedno není bojeschopné. To jsou vozidla, která nám přidělilo ministerstvo obrany,“ stěžoval si voják na nedatovaném videu s vodoznakem Soldatskaja pravda.

Video ukazuje, že si na nekvalitní a nedostatečnou výzbroj nestěžovali jen wagnerovci, ale i jednotky spadající pod armádu.

Počty jak v Afghánistánu. Rusové u Kupjansku a Lymanu shromáždili obrovskou sílu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám