Hlavní obsah

První ukrajinští vojáci ukončili výcvik na britských tancích

– Londýn

Na Ukrajinu se vrátili tamní vojáci, kteří ukončili výcvik na britských tancích Challenger 2, uvedlo v pondělí britské ministerstvo obrany. Do Británie dorazili krátce poté, co v lednu britský premiér Rishi Sunak řekl, že Británie předá Ukrajině 14 Challengerů 2.

Foto: The British Army / MOD

Britský tank Challenger 2 na letošním cvičení v Estonsku

Článek

Britský ministr obrany Ben Wallace řekl, že se ukrajinští vojáci „domů vrátili lépe vyzbrojení.“ Očekává se, že se ukrajinské posádky s britskými tanky zapojí do jarní ukrajinské ofenzivy.

Foto: The British Army / MOD

Britské tanky Challenger 2 na loňském cvičení ve Finsku

Spolu s 14 tanky Challenger 2, které jsou podle britského ministerstva obrany „krokem ke změnám ve schopnostech“ ukrajinských ozbrojených sil, protože jsou vybaveny jedněmi z nejmodernějších střeleckých systémů na světě, míří na Ukrajinu také 20 obrněných transportérů Bulldog 30 a samohybných houfnic AS-90 ráže 155 mm.

Wallace navštívil v únoru spolu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským ukrajinské vojáky, když prodělávali výcvik v Bovington Campu v Dorsetu.

„Je opravdu inspirující přihlížet odhodlání ukrajinských vojáků ukončit výcvik na britských tancích Challenger 2 na britské půdě,“ řekl tehdy Wallace a zdůraznil, že je možné podporovat Ukrajinu tak dlouho, jak to bude potřeba.

Foto: The British Army / MOD

Ukrajinští vojáci se cvičí v ovládání tanků Challenger 2

Británie dá Ukrajině munici s ochuzeným uranem

Válka na Ukrajině

Británie dodá Ukrajině tanky Challenger 2. Správný signál, uvedl Zelenskyj

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám