Hlavní obsah

Při ruském ostřelování Charkova byla poškozena televizní věž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská armáda v noci na pondělí vystupňovala ostřelování měst v centrální, severní a jižní části Ukrajiny. Podle agentury AP to prohlásil poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Oleksij Arestovyč. Představitelé města Charkov uvedli, že při ostřelování byla poškozena televizní věž a těžká dělostřelecká palba zasahuje obytné čtvrti.

Foto: Vyacheslav Madiyevskyy, Reuters

Poškozená administrativní budova v Charkově po raketovém útoku ruské armády

Článek

„Poslední vlna raketových útoků přišla se setměním,“ prohlásil Arestovyč v ukrajinské televizi. Mezi oblasti, které zasáhlo těžké ostřelování, patří předměstí Kyjeva a Černihiv na severu země, Mykolajiv na jihu a také druhé největší ukrajinské město Charkov, dodal.

Za katastrofální označil Arestovyč situaci na kyjevských předměstích Buča, Hostomel a Irpiň, kde se v neděli nezdařily pokusy o evakuaci obyvatel. Vláda podle něj dělá maximum pro to, aby byly evakuace obnoveny.

Za ostřelování jaderné elektrárny mohou Ukrajinci, tvrdí Putin

Válka na Ukrajině

Kvůli ostřelování nebyly úspěšné ani snahy o evakuaci civilistů z měst Mariupol a Volnovacha na jihovýchodě země.

Televizní a rozhlasové vysílání bylo přerušeno poté, co ruští vojáci opakovaně ostřelovali televizní věž v Charkově, sdělila podle zpravodajského serveru CNN místní vláda. „Části objektu s technickým vybavením byly zničeny; rozsah škod na věži se vyhodnocuje,“ napsala vláda v prohlášení.

V úterý 1. března zasáhla ruská palba i televizní věž v Kyjevě, což vedlo k přerušení vysílání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám