Hlavní obsah

Za útokem na Kreml stojí USA, tvrdí Peskov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruská vyšetřovací komise prošetřuje středeční útok dronů na Kreml. Prezidentův mluvčí Dmitrij Peskov uvedl, že Ukrajina by útok neprovedla bez souhlasu Spojených států amerických. Moskva viní z útoku Kyjev, ten jakoukoli spojitost s činem odmítá.

Foto: ČTK

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov

Článek

„Jsme si dobře vědomi, že rozhodnutí o podobných teroristických útocích nepochází z Kyjeva, ale z Washingtonu. Kyjev jen dělá, co je mu řečeno,“ citovala Peskova agentura TASS.

Mluvčí Kremlu poznamenal, že Spojené státy často určují samotné cíle vojenských operací, které předají Kyjevu, a ten je musí plnit. „Ne pokaždé má Kyjev právo volby,“ dodal Peskov.

Podobná tvrzení o tom, že Rusko bylo vtaženo do války na Ukrajině Západem a USA všechno řídí, jsou z úst ruských představitelů poměrně běžná.

Moskvu naposledy pobouřil středeční útok dvou dronů na Kreml. Podle Ruska byl veden Ukrajinou s cílem provést atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten přitom v době útoku v Kremlu ani nebyl.

Za Kreml. Rusko v noci zaútočilo na Kyjev a Oděsu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám