Hlavní obsah

Opět nemáme dobré ráno, posteskl si gubernátor ruského Bělgorodu. Město čelilo ostřelování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělgorod

Jeden člověk zemřel při ostřelování Bělgorodu, uvedl jeho gubernátor Vjačeslav Gladkov. Útok agentura TASS připsala ukrajinským ozbrojeným silám, i když v oblasti v posledních dnech operovali ruští partyzáni.

Opět nemáme dobré ráno, posteskl si gubernátor ruského Bělgorodu. Město čelilo ostřelováníVideo: AP

 
Článek

„Opět nemáme dobré ráno. Zase ostřelování. K velkému žalu jeden člověk zemřel. Rodině a blízkým zesnulé ženy přeju upřímnou soustrast,“ uvedl na svém kanálu na Telegramu a dodal, že jsou i zranění.

Podle jeho slov dva. Jedna žena utrpěla zranění dolní končetiny, muž utrpěl zranění lebky a mozku. Oba byli převezeni do nemocnice.

Foto: Governor Of Belgorod Region, Reuters

Poškozený dům v Bělgorodu. Snímek je ze čtvrtka

Gubernátor dodal, že při ostřelováni byla poškozena tři nebo čtyři zdravotnická zařízení a obytné domy. Všechny ženy z 2. perinatálního střediska musely být evakuovány do 1. střediska centra. Budova 2. střediska se však podle slov jeho vedení „zdá být nedotčená“. „Na odděleních a operačních sálech je vše na místě,“ dodal zástupce střediska pro TASS.

Masivní noční úder na ukrajinská města. Rusové poslali přes 60 dronů a 90 raket

Evropa

Vyslali vlak zdraví

Gladkov řekl, že obyvatelé městské části Grajvoronského kraje jsou nyní v dočasných ubytovacích zařízeních. Vyslán byl také vlak zdraví, ve kterém se má poskytovat psychická pomoc rozrušeným evakuovaným lidem. Zmínil také, že se zlepšil varovný systém před nálety, který byl terčem kritiky, že nebyl dobře slyšet.

TASS neuvedl, proč útok připsal ukrajinským ozbrojeným silám. Upozornil pouze, že ruské ministerstvo obrany oznámilo, že 22. března ruské systémy protivzdušné obrany zničily kolem 7:30 místního času osm střel ze salvového raketometu RM-70 Vampire. Z tohoto raketometu české výroby se ale vypalují stejné rakety jako ze všech jiných raketometů odvozených od BM-21 Grad. To je jeden z nejrozšířenějších raketometů na světě, které používají obě strany konfliktu. RM-70 je jeho vylepšení v tom, že jsou na podvozku Tatra s opancéřovanou kabinou. Vozidlo s sebou veze rakety ještě pro druhou salvu .

Bělgorod: Válečná zóna uvnitř Ruska

Evropa

Rusko evakuuje děti z Bělgorodské oblasti

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám