Hlavní obsah

Obří požár v Sevastopolu. Na zásobník s palivem zřejmě zaútočil dron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Mohutný požár zachvátil v noci na sobotu zásobník paliva v přístavním městě Sevastopol na Ruskem okupovaném ukrajinském poloostrově Krym. Informovaly o tom ruská i ukrajinská média. Podle místního proruského činitele Michaila Razvožajeva požár zřejmě způsobil útok dvou bezpilotních letounů. Požár se již podařilo uhasit.

Foto: Mikhail Razvozhaev Via Telegram, Reuters

Požár skladu paliv v Sevastopolu, zřejmě způsobený útokem dronu

Článek

„Podle předběžných informací způsobil požár bezpilotní letoun,“ napsal brzy ráno Razvožajev na sociální síti.

„Plocha požáru je přibližně 1000 metrů čtverečních. Situaci mají pod kontrolou naši hasiči a všechny operativní služby,“ dodal s tím, že na místě zasahuje 18 hasičských jednotek a šedesát záchranářů, očekává se příjezd požárního vlaku.

Kolem poledne pak oznámil, že se požár podařilo uhasit a hasiči nyní plochu kropí vodou. Nikdo nebyl zraněn, nebyla nutná ani evakuace obyvatel přilehlých čtvrtí.

Sevastopol se nachází na ukrajinském poloostrově Krym, který Rusko anektovalo v roce 2014, a je základnou ruské Černomořské flotily. Od loňského února, kdy Moskva vyslala na Ukrajinu invazní vojska, je opakovaně terčem vzdušných útoků, napsala už dříve agentura Reuters.

Ruští představitelé z úderů zprvu vinili Ukrajinu. Kyjev se téměř nikdy veřejně nepřihlásil k odpovědnosti za útoky v Rusku nebo na Ruskem kontrolovaném území na Ukrajině. Nevyjádřil se zprvu ani tentokrát. Mluvčí ukrajinské armády podle agentury Reuters nicméně později uvedl že nemá informace, které by naznačovaly, že za incidentem stojí Ukrajina.

Foto: Stringer, Reuters

Dým z hořícího skladu paliv stoupá do velké výšky a je vidět zdaleka

Putine, blížíme se. Byl ukrajinský dron se 17 kily výbušniny u Moskvy pokusem o atentát?

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám