Hlavní obsah

Několikanásobně nás přečíslili, stěžuje si ruský správce okupované části Charkovské oblasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinští vojáci přečíslili ruské obránce v Charkovské oblasti osminásobně, uvedl Rusy dosazený správce okupované části regionu Vitalij Gančev ve státní televizi Rossija 24. Varoval, že se ukrajinské jednotky přibližují k hranici s Ruskou federací.

Vývoj invaze Ruska na Ukrajině - stav k 11. září.Video: Novinky

 
Článek

Gančev potvrdil, že ukrajinské síly dobyly Rusy okupované obce na severu Charkovské oblasti a prorazily až k hranici s Ruskou federací. Podle něj muselo být do Ruska evakuováno na pět tisíc civilistů. Agentura Reuters dodala, že jeho slova nemá jak potvrdit.

Animovaná mapa ukazuje, jakou rychlostí Ukrajinci vyhánějí Rusy

Válka na Ukrajině

Okupační správce dodal, že „situace se zhoršuje každou hodinou“ a hranice mezi Ruskem a okupovanou částí Charkovské oblasti směrem na Belgorod je nyní uzavřena.

Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo už v neděli mapu, potvrzující, že se ruské jednotky stáhly z okolí Charkova a ze západního břehu řeky Oskil, kde leží Izjum. Ukrajinci také získali kontrolu nad železnicemi vedoucími z Belgorodské oblasti do Kupjansku a dál do Izjumu.

Reklama

Výběr článků

Načítám