Hlavní obsah

Nejradši byste mu dali pěstí. Kuleba popsal pocity při jednání s Lavrovem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba prohlásil, že v počáteční fázi ruské invaze na Ukrajinu měl při mírových jednáních s ruským protějškem Sergejem Lavrovem nutkání „dát mu pěstí“. S odkazem na neformální rozhovor s ukrajinským videobloggerem Romanem Bebechem o tom informuje agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov

Článek

Kuleba to řekl v reakci na otázku, jakého nejtěžšího jednání se v životě zúčastnil. „Nejtěžší jednání jsou ta, při kterých máte jednoduše pocit, že byste nejradši šli a dali svému protějšku pěstí do nosu. Ale to opravdu nemůžete udělat,“ uvedl Kuleba.

„A mohu říct, že se to stalo dvakrát nebo třikrát. Jednou to bylo s Lavrovem v (turecké) Antalyii na jaře 2022,“ dodal Kuleba.

Ukrajinští a ruští vyjednavači se v prvních týdnech po invazi v únoru 2022 sešli k několika kolům jednání – nejprve u ukrajinských hranic s Běloruskem a později v Turecku, připomíná agentura Reuters.

Ukrajinci budou proti Rusům bojovat klidně s lopatami v ruce, prohlásil Kuleba

Válka na Ukrajině

Kuleba tehdy uvedl, že rozhovory v Turecku byly obtížné a týkaly se příměří a uspořádání humanitárních koridorů. Při těchto rozhovorech nebyla uzavřena žádná dohoda a od té doby se žádná jednání nekonala.

Foto: Profimedia.cz

Jednání mezi Ukrajinou a Ruskem

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj další rozhovory s Moskvou odmítá, dokud se ruská vojska nestáhnou z celého území Ukrajiny. Vůdce Kremlu Vladimir Putin tvrdí, že Rusko je připraveno k rozhovorům. Slíbil ale, že bude pokračovat v tom, co nazývá „zvláštní vojenskou operací“, což je výraz, který Rusko používá pro nevyprovokovanou invazi na Ukrajinu.

Klaus: Měl jsem dát moderátorovi rozhlasu pěstí. Jsem hovňousek

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám