Hlavní obsah

Nálet zabíjel v Kyjevě. V Rusku masivně udeřily drony, zasáhly vojenská letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně dva mrtvé si vyžádal ruský vzdušný útok na ukrajinskou metropoli Kyjev. V důsledku pádu trosek nepřátelských raket vznikly ve dvou čtvrtích požáry, napsal list Ukrajinska pravda na svém webu. Sérii náletů hlásila v noci na středu jak Ukrajina, tak Rusko, kde drony mimo jiné zasáhly čtyři vojenská letadla.

Noční nálety na KyjevVideo: Reuters

 
Článek

„Bohužel, v důsledku pádu trosek do Ševčenkovské čtvrti zahynuli dva lidé,“ napsal náčelník kyjevské vojenské správy Serhij Popko na Telegramu. Kyjevský starosta Vitalij Kličko dodal, že úlomky rozbitého okna pořezaly čtyřiadvacetiletou dívku. Raněnou převezli do nemocnice.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Stoupající kouř nad Kyjevem po ruském útoku

Rusové podle ukrajinského letectva vyslali na Kyjev a další města skupiny dronů, Oděsu pak napadli střelami s plochou dráhou letu, vypuštěnými z lodí.

V Rusku v noci na středu nálet dronů poškodil čtyři vojenská transportní letadla Il-76  na letišti Kresty u Pskova, oznámila agentura TASS. Na sociálních sítích ze objevily záběry velkého požáru. Plameny přitom zachvátily i území 2. brigády sil zvláštního určení, které se nachází vedle letiště, informovala stanice BBC s odvoláním na regionální média.

Ruská média současně hlásila sestřelení bezpilotníků nad Brjanskou, Orelskou, Rjazaňskou a Kalužskou oblastí, protivzdušná obrana se podle nich potýkala i s náletem na základnu ruské Černomořské flotily v Sevastopolu. Moskevská letiště Domodědovo a Vnukovo byla dočasně uzavřena.

Foto: Ostorozhno Novosti, ČTK/AP

Požár u západoruského města Pskov

V Brjansku zřejmě jeden ze sestřelených dronů dopadl na jeden z největších ruských podniků na výrobu mikroelektroniky a způsobil požár, který byl mezitím uhašen, napsala BBC s odvoláním na zprávy ze sociálních sítí.

Reklama

Výběr článků

Načítám