Hlavní obsah

Na letišti v Moskvě havaroval vládní vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrtulník Mi-8 patřící ruskému speciálnímu leteckému oddílu Rossija se v pátek zřítil na moskevském mezinárodním letišti Vnukovo. Podle ruské agentury Interfax se vrtulník zřítil během přistání, což si vyžádalo několik obětí. Tuto informaci však letiště popřelo stejně jako tajemnice prezidentské kanceláře. Informace nelze nezávisle ověřit.

Foto: MASH

Vrtulník po havárii

Článek

Podle ruské tiskové agentury Interfax vrtulník při přistání narazil lopatkami a ocasem do země.

Interfax rovněž cituje záchranné služby, podle nichž si nehoda vyžádala oběti na životech. Letištní úřady však popřely, že by při nehodě byl někdo zraněn.

Speciální letecký oddíl „Rossija“ provozuje flotilu VIP letadel pro přepravu ruských vládních představitelů včetně prezidenta Vladimira Putina.

Analytici: Rusko se připravuje na velkou ofenzívu v Luhansku

Válka na Ukrajině

Státní agentura RIA havárii potvrdila, ale v popisu důsledků se s Interfaxem rozchází. V článku cituje tiskovou tajemnici prezidentské administrativy Jelenu Krylovou, podle které kapitán letadla pocítil poruchu a rozhodl se přistát. Při nehodě podle ní nebyl nikdo zraněn, vyšetřování probíhá. Incident neovlivnil práci letiště, řekla Krylova.

Ruský telegramový kanál Mash sdílel fotografii, na které by údajně měly být vidět následky havárie. Na záběrech lze rozpoznat vrtulník Mi-8 ve zbarvení „Rossija“. Zdá se, že listy ocasního rotoru vrtulníku byly poničeny.

Putin plánuje novou ofenzivu a připravuje se na roky války, píše Bloomberg

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám