Hlavní obsah

Na Donbase zemřel velitel oddílu speciálních sil kadyrovců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Groznyj

Na Donbase zemřel velitel oddílu speciálních sil Achmat Jevgenij Pisarenko, uvedl v pondělí ruský server RBK s odkazem na šéfa jednotky Aptu Alaudinova. Prapor Achmat, tvořený kadyrovci, se účastní bojů na Ukrajině od samotného začátku ruské agrese.

Foto: Profimedia.cz

Příslušníci praporu Achmat v Luhanské oblasti

Článek

O úmrtí Pisarenka informoval Alaudinov na Telegramu. „Děkuji rodičům, kteří vychovali takového hrdinu,“ napsal. Válečný zpravodaj stanice Prvního kanálu Dmitrij Kulko uvedl, že Pisarenko roky sloužil v jednotce OMON v Sevastopolu a po začátku války se dobrovolně přihlásil na frontu.

Prapor Achmat se účastní bojů na Ukrajině od loňského února, kdy Rusko svou agresi vůči sousední zemi spustilo. Podle hlavy Čečenska Ramzana Kadyrova se příslušníci praporu podílejí na operacích podél celé frontové linie a v příhraničních oblastech Bělgorodské oblasti.

V polovině června podepsal Achmat smlouvu s ruským ministerstvem obrany o zapojení svých členů do ozbrojené agrese vůči Ukrajině. Smluvní vztah se všemi žoldáky a dobrovolníky vyžadoval od června ministr obrany Sergej Šojgu. Kadyrovci na smlouvy kývli, zatímco wagnerovci Jevgenije Prigožina nikoli.

Kadyrovova pravá ruka Dělimchanov byl zasažen na Ukrajině. Není jasné, zda žije

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám