Hlavní obsah

Moskva schválila další protisankce. Do Ruska už nesmí ani Obama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko v reakci na nejnovější sadu amerických sankčních opatření zakázalo vstup do země 500 Američanů včetně bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy. S odvoláním na ruské ministerstvo zahraničí o tom v pátek informovala agentura TASS.

Foto: Profimedia.cz

Americký exprezident Barack Obama s manželkou Michelle

Článek

„Washington měl už dávno pochopit, že se žádný nenávistný útok proti Rusku neobejde bez tvrdé reakce,“ uvedla ruská diplomacie.

Podle ní jsou na sankčním seznamu Moskvy nejen „významné osobnosti“ včetně exprezidenta Obamy, ale i současní a bývalí vládní činitelé nebo „šéfové vojensko-průmyslových podniků, kteří dodávají zbraně Kyjevu“.

Spojené státy v pátek v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu z loňského roku zavedly nový balík opatření proti Rusku.

Na svou obchodní černou listinu Washington přidal 71 převážně ruských subjektů a zavedl nové sankce proti více než 300 jednotlivců a entit v několika zemích. Je mezi nimi i společnost Versvet, s.r.o., se sídlem v Česku.

Budeme dál utahovat šrouby. USA oznámily nové sankce vůči Rusku

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám