Hlavní obsah

Michalkov i Netrebko. Zelenskyj uvalil sankce na celebrity, které jsou pro válečné tažení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal dekret, který uvaluje sankce na ruské i ukrajinské celebrity podporující ruskou invazi. Seznam zahrnuje celkem 119 osob včetně populárních zpěváků, herců a televizních osobností.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Článek

Je mezi nimi mimo jiné oscarový ruský režisér Nikita Michalkov, který je v současnosti v nemocnici s těžkým zápalem plic, operní pěvkyně Anna Netrebko, kremelská propagandistka a šéfredaktorka stani­ce RT Margarita Simonjanová nebo nacionalistický ideolog Alexandr Dugin.

Na seznamu jsou také tři ukrajinští občané – televizní moderátorka Žanna Badojevová, fotbalový trenér a bývalý ukrajinský reprezentant Anatolij Tymoščuk a zpěvačka Lolita Milavská, která má ruské i ukrajinské občanství.

Mychajlo Podoljak, poradce ukrajinského prezidenta, na Twitteru označil sankcionované osobnosti za „propagandisty smrti“. Na seznam byli podle něj přidáni kvůli „přímým nebo nepřímým výzvám k zabíjení, zatýkání a krádežím na Ukra­jině“.

Ruský režisér Michalkov bojuje v nemocnici o život

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám