Hlavní obsah

Ruský režisér Michalkov bojuje v nemocnici o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Režisér a herec Nikita Michalkov je v nemocnici s chřipkou, píše agentura TASS. Podle informačního portálu Nexta je ve vážném stavu. Byl mu diagnostikován covid a zápal plic.

Foto: Profimedia.cz

Nikita Michalkov

Článek

„Nikita Sergejevič (Michalkov) je hospitalizován s chřipkou,“ řekl zdroj agentuře TASS bez dalších podrobností. Nexta ale upozorňuje, že Michalkov je ve velmi vážném stavu.

Michalkov je režisér oceňovaný za snímky Unaveni sluncem nebo Urga. Současně je oddaným podporovatelem ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho invaze na Ukrajinu.

Právě podpora války na Ukrajině ho dostala na sankční seznam Evropské unie, kde se nachází od poloviny loňského prosince.

„Dostal jsem se na seznam kvůli tomu, že jsem u sebe doma posledních deset let mluvil o rodícím se příšerném nacismu v mé oblíbené zemi – na Ukrajině. Když tě za to podrobují sankcím – znamená to, že všechno děláš správně,“ reagoval Michalkova podle agentury TASS na to, že byl zařazen na sankční seznam.

Režisér Michalkov se obul do Jelcinova muzea. Vdovu rozhořčil

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám