Hlavní obsah

Medveděv hrozí úderem na tři ukrajinské jaderné elektrárny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv pohrozil úderem na tři ukrajinské jaderné elektrárny a jaderná zařízení ve východní Evropě. Reagoval tak na domnělý pokus o útok ukrajinských ozbrojených sil „raketami NATO“ na Smolenskou jadernou elektrárnu v Rusku. S odkazem na Medveděvův Telegram o tom informuje server Ukrajinska Pravda.

Foto: Profimedia.cz

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv

Článek

„Pokud se potvrdí pokus o útok na Smolenskou jadernou elektrárnu raketami NATO, měli bychom zvážit scénář ruského úderu na Jihoukrajinskou, Rovenskou a Chmelnyckou jadernou elektrárnu. Není důvod se držet zpátky,“ píše bývalý ruský prezident na Telegramu.

O domnělém pokusu ukrajinských ozbrojených sil zaútočit raketami na Smolenskou jadernou elektrárnu informoval v neděli například ruský propagandistický telegramový kanál Mash, podle kterého se Ukrajina měla také dopustit útoku na vojenské letiště v Kalužské oblasti.

Mash v dalším telegramovém příspěvku uvedl, že při pokusu o útok měl Kyjev použít britské rakety Storm Shadow. „Obě rakety byly sestřeleny ruskou protivzdušnou obranou nad obcí Bajtoš v Brjanské oblasti v Rusku kolen 14:00. První spadla do pole, druhá na pozemek pily,“ píše Mash.

O údajném útoku na Smolenskou jadernou elektrárnu informovala také ruská vládní agentura TASS. Ta uvedla, že dva energetické bloky elektrárny běží v rutinním provozu, přičemž ten třetí je v plánované opravě.

Zda ale k pokusu o útok vůbec došlo, nelze z důvěryhodných zdrojů ověřit.

Třetí světová válka je nejen možná, ale i pravděpodobná, hrozí opět Medveděv

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám