Hlavní obsah

Máme jasnou převahu, kalašnikov je nejlepší zbraň na světě, prohlásil Šojgu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu navštívil na dočasně okupovaném ukrajinském území ruské uskupení vojsk Střed, která v února po několika měsících bojů dobyla ukrajinské město Avdijivka. Podle agentury Interfax se před ruskými vojáky chlubil, že je Rusko silnější než Ukrajina a že útočná puška Kalašnikov je nejlepší na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu

Článek

„Pokud jde o rovnováhu sil, dnes máme výhodu na naší straně,“ prohlásil Šojgu podle agentury Interfax, podle níž měla ruská armáda ukořistit několik kusů „zahraniční vojenské techniky“, které si Šojgu měl na místě prohlédnout. Ve zprávě se ovšem neuvádí, o jakou vojenskou techniku přesně jde.

Šojgu na setkání dále uvedl, že kalašnikov je vůbec tou nejlepší zbraní na světě. „Celému světu je jasné, že nejlepší útočnou puškou je kalašnikov,“ prohlásil šéf ruského rezortu obrany. Pušku Kalašnikov mnozí považují za legendu, a to díky její všestrannosti a spolehlivosti.

Velitel uskupení Střed Andrej Mordvičev podle agentury Interfax podal Šojguovi hlášení, ve kterém uvedl, že ruské jednotky po dobytí Avdijivky pokračují v ofenzivě. Uvedl však také, že ukrajinská dělostřelecká palba nijak nezeslábla, přestože Kyjev tvrdí, že má nedostatek munice.

Žadonili o evakuaci. Šojgu oznámil Putinovi, že dobyli další vesnici

Válka na Ukrajině

O tom zkraje února informoval například americký list The New York Times, který uvedl, že ukrajinská armáda už na frontě neútočí na malé skupinky Rusů, protože si nemůže dovolit plýtvat municí na tak malý počet vojáků.

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba o nedostatku munice v souvislosti s padlou Avdijivkou promluvil na panelové diskuzi Mnichovské bezpečnostní konference, která se konala minulý týden.

„Pokaždé, když ukrajinské ozbrojené síly opustí další město, které nemohou bránit kvůli nedostatku munice, nepřemýšlejte o tom jen v kontextu míru a demokracie. Přemýšlejte o tom tak, že to znamená, že ruští vojáci jsou o několik kilometrů blíže vašim domovům a vašim dětem,“ prohlásil Kuleba podle listu Ukrajinska Pravda.

Ruská stíhačka se zřítila v Chersonské oblasti

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám