Hlavní obsah

Výbuchy v Kyjevě. Na město zaútočily drony

Kyjev
Aktualizováno

V ukrajinské metropoli Kyjevě a v Kyjevské oblasti byl ve středu ráno vyhlášen letecký poplach. Z centra metropole jsou hlášeny exploze. Starosta města Vitalij Kličko uvedl, že protivzdušná obrana sestřelila 13 íránských dronů.

Ruské drony zaútočily na KyjevVideo: Reuters

 
Článek

„Výbuchy jsou hlášeny z čtvrti Ševčenkivskyj. Na místo jedou záchranáři. Podrobnosti později,“ napsal Kličko na sociální síti Telegram. Ve čtvrti Ševčenkivskyj sídlí několik vysokých škol.

Zprávy ze sociálních sítí uváděly, že na město útočí íránské drony, což potvrdil později i Kličko. Podle jeho slov ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 13 íránských dronů Šáhid.

Ukrajinská média zároveň hlásí, že kvůli ruskému útoku jsou poškozeny dvě administrativní budovy v centru hlavního města a soukromý dům v  Kyjevské oblasti. Ruské bezpilotní letouny dnes ale nepoškodily žádná energetická zařízení, uvedla společnost Ukrenerho.

Poplach byl vyhlášen v 05:55 a 05:57 místního času. Vzápětí se výstražná siréna rozezněla také v Žytomyrské oblasti a v oblasti Vinnycja.

Rusko už týdny útočí na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Miliony lidí jsou bez dodávek elektrického proudu, vody i tepla.

Putin otevřeně přiznává ničení infrastruktury. Ukrajince trápí přetížené sítě a mráz

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám