Hlavní obsah

Komisař, který posílal Rusy do války, je po smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srdce silného a statečného muže se zastavilo, uvedla na sociálních sítích rada východoruského města Partizansk k úmrtí 49letého vojenského komisaře Romana Malyka. Malyk byl zodpovědný za mobilizaci v celém regionu. Mohlo by jít o sebevraždu, píší média, podle rodiny k tomu ale neměl důvod.

Foto: Profimedia.cz

Vojenský komisař Roman Malyk je po smrti

Článek

„Zastavilo se srdce silného a odvážného muže, který prošel mnoha ‚ostře sledovanými místy‘, ale který se nikdy nezlomil pod tíhou těžkých vojenských událostí a mnoha ztrát,“ oznámila na síti VKontakte správa města.

Malykovu smrt označuje za „tragickou“.

Podle místního listu Vremja Peremen bylo komisařovo tělo „se známkami sebevraždy“ nalezeno „na plotě“. Telegramový kanál Mash uvádí, že Malykovo tělo bylo nalezeno „u plotu“.

Rusko deportuje tisíce Ukrajinců, může jít o etnické čistky

Válka na Ukrajině

Ruská policie zahájila vyšetřování vraždy, sebevraždu však nevyloučila. Malykova rodina nevěří, že by šlo o sebevraždu.

Britský list The Times cituje jednu ze zpráv na ruské síti Telegram: „Mužovi příbuzní nevěří, že se rozhodl odejít ze života, byl dobře naladěný, sebevědomý.“

Rusové zastřelili šéfa filharmonie v Chersonu, nechtěl pro ně dirigovat

Zahraniční

Malyk působil jako vojenský komisař ve městě Partizansk, které čítá asi 40 tisíc obyvatel a leží zhruba 90 kilometrů východně od Vladivostoku. Podle listu The Times byl v celém regionu „zodpovědný za to, aby se dodržovaly rozkazy z Moskvy k přesunům vojsk do války na Ukrajině“. V minulosti působil také v Čečensku.

Reklama

Výběr článků

Načítám