Hlavní obsah

Jsme zlí a krutí agresoři, liboval si ruský moderátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K označení Rusů jako zlých a krutých agresorů se hrdě přihlásil tamní moderátor Sergej Mardan. „Říkají, že jsme agresoři a extrémně zlí, krutí lidé a tak dále,“ prohlásil ve vysílání ruské státní televize. „Vždycky na to odpovídám: Ano, ano, máte pravdu,“ dodává na záběrech, na které upozornil poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko.

Foto: Profimedia.cz

Ruský moderátor Sergej Mardan

Článek

„Ano, Rusové jsou agresoři. Ano, Rusové dokážou být krutí a na nic nezapomínají. Rusové se vždy vrátí pro to, co je jejich,“ říká Mardan v záběrech z televizní debaty.

„Rusové se necítí vinni. Rusové nejsou náchylní k reflexi. Rusové provádějí kulturní apropriaci a ani nechápou, co to je,“ pokračuje posměšně Mardan s odkazem na termín, kterým zejména levicoví kritici v západních zemích označují situaci, kdy členové dominantní kultury bez respektu k původnímu kontextu přejímají některé aspekty minoritní kultury.

Ukrajinci jsou nemrtví, nelitujte ani jednoho. Propagandista v ruské TV otevřeně vyzývá ke genocidě

Válka na Ukrajině

„Ruský propagandista Mardan začal z čista jasna říkat pravdu o Rusech. Mimochodem, co si teď doopravdy myslíte o Rusech? Jaké hlavní společné národní rysy vidíte?“ komentoval Heraščenko jeho výstup. Z jím sdíleného videa přitom není jasné, na co ruský moderátor reagoval.

Sergej Mardan (vlastním jménem Sergej Ključenkov) je moderátorem rádia Komsomolskaja pravda a častým hostem televizního pořadu známějšího prokremelského propagandisty Vladimira Solovjova. Kvůli jeho veřejným výzvám ke genocidě na Ukrajině jej tamní tajná služba SBU loni v létě v nepřítomnosti obvinila, a v zemi mu tak teoreticky hrozí až osm let vězení.

Loni Mardan například prohlásil, že Ukrajina by měla být vymazána z mapy i s těmi, kdo ji brání. „Jsou to zvířata. Už nemají lidskou schránku. Není třeba je litovat, a to ani jednoho z těch, proti kterým ruská armáda bojuje. Jsou to nemrtví, kteří povstávají z hrobů. Jako v televizních seriálech,“ tvrdil tehdy s vážnou tváří. Nabádal také, aby ukrajinští učitelé, kteří na Ruskem okupovaných územích odmítají dále učit, byli zavřeni do koncentračních táborů.

Přestaňme Ukrajince podceňovat, tohle už není sranda, nabádal moderátor v ruské televizi

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám