Hlavní obsah

Jedna z ruských raket dopadla v Moldavsku

Kus jedné ze sestřelených raket, kterou Rusové v pondělí vypálili proti Ukrajině, dopadl na území Moldavska. V prohlášení to uvedla tamní vláda na Telegramu.

Foto: Nexta/Twitter

Jedna ze sestřelených raket dopadla na Moldavsko

Článek

„Dnes ráno dopadla raketa sestřelená ukrajinským protiletadlovým systémem na severní konec obce Naslavcea v Moldavsku, která se nachází na hranicích s Ukrajinou. Zatím nejsou hlášeny žádné oběti, ale v Naslavcei bylo rozbito několik oken domů,“ píše kanál Prima Sursă s odkazem na vládní představitele.

Sergiu Diaconu, náměstek moldavského ministra vnitra, uvedl, že nedošlo k žádným zraněním. Moldavsko má ve své ústavě zakotvenou neutralitu a nemá ambici vstupovat do Severoatlantické aliance (NATO).

Ukrajinské letectvo uvedlo, že sestřelilo 44 z více než 50 raket vypálených z Kaspického moře a Rostovské oblasti na západě Ruska. Toto tvrzení nebylo možné nezávisle ověřit.

Jeden z představitelů ukrajinské státní energetické společnosti Ukrenerho uvedl, že se zdá, že elektrárny jsou opět hlavním cílem snahy Moskvy ochromit ukrajinskou energetickou síť. Kolik raket zasáhlo své cíle, není jasné.

„Ruské údery na ukrajinskou energetickou infrastrukturu jsou terorismem a pokusem nechat umrznout miliony civilistů,“ uvedl na Twitteru Anton Heraščenko, poradce ukrajinského ministerstva vnitra. „Chtějí nechat lidi bez světla, vody a kanalizace - v zimě, v mrazu,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám