Hlavní obsah

Gerasimov navštívil velitelství ruské armády na Ukrajině, uvedla Moskva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náčelník generálního štábu ruské armády Valerij Gerasimov navštívil předsunuté velitelství na záporožské frontě na Ukrajině. Podle agentury TASS to dnes oznámilo ruské ministerstvo obrany, podle nějž Gerasimov při inspekci zdůraznil potřebu včasných preventivních úderů proti ukrajinské armádě.

Foto: Reuters

Valerij Vasiljevič Gerasimov

Článek

Podle ministerstva se Gerasimov během návštěvy velitelství na frontovém úseku u města Orichiv v Záporožské oblasti informoval o „současné situaci na bojišti, charakteru akcí nepřítele a také o plnění bojových úkolů ruskými vojsky“.

Při té příležitosti řekl, že ukrajinská vojska je zapotřebí včas odhalovat a podnikat proti nim preventivní údery.

Ministerstvo dnes rovněž zveřejnilo video, na němž je Gerasimov zachycen při návštěvě velitelského stanoviště, účastní se porady a také letí vrtulníkem.

Kde konkrétně se předsunuté velitelství ruské armády nacházelo, ministerstvo nesdělilo. Neuvedlo ani, kdy se návštěva uskutečnila.

Gerasimov je od ledna velitelem ruských invazních vojsk na Ukrajině. Záporožská oblast je od června dějištěm ukrajinské protiofenzivy, během níž se Ukrajincům podařilo dobýt několik vesnic, zatím však nedosáhli kýženého průlomu ruských obranných linií.

Putin se na Ukrajině asi dost bál, k frontě se neodvážil blíž než na 130 kilometrů

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám