Hlavní obsah

Drony v Rusku zasáhly továrnu na protiletadlové systémy Pancir-S1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Továrna na výrobu samohybných protiletadlových systémů Pansir-S1 se stala terčem dronového útoku v ruském městě Tula, píše list Ukrajinska pravda. V noci na neděli se jednalo už o několikátý útok bezpilotníků na ruském území. V noci totiž Rusko ohlásilo, že se v Leningradské oblasti v areálu plynového terminálu Usť-Luga ozval výbuch a začalo tam hořet. Útoky dronů byly hlášeny i z dalších oblastí.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Na nahrávce má být zachycen výbuch v průmyslovém komplexu v ruské Tule (21.1.), kde se vyrábí protiletadlové systémy Pancir.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

Obyvatelé zhruba půlmilionového ruského města Tula v neděli ráno hlásili silný výbuch a požár v obranném závodu Ščeglovskij Val, kde se mimo jiné vyrábí protiletadlové systémy Pancir-S1, píše Ukrajinska Pravda.

Ukrajinskému listu Suspilne dronový útok potvrdil zdroj z ukrajinských bezpečnostních služeb, podle kterého další drony zasáhly také Smolenskou a Orelskou oblast.

K jakým škodám došlo a jestli jsou na místě nějaké oběti, zatím není jasné.

Noční dronový útok

V noci na neděli ruské úřady ohlásily dronový útok v Leningradské oblasti, kde došlo k výbuchu a následnému požáru v areálu plynového terminálu Usť-Luga.

„Žádné oběti požáru na terminálu Novateku. Všechen personál byl evakuován,“ uvedl Alexandr Drozděnko, gubernátor Leningradské oblasti.

Podle petrohradského webu Fontanka byly na obloze před vypuknutím požáru vidět nejméně dva drony. V půl sedmé našeho času se hasičům podle agentury TASS stále ještě nepodařilo dostat požár pod kontrolu, zhruba kolem desáté ráno ale agentura Reuters uvedla, že se to hasičům již povedlo.

Dronový útok v Rusku. Hoří plynový terminál u hranic s Estonskem

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám