Hlavní obsah

Dronový útok v Rusku. Hoří plynový terminál u hranic s Estonskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V noci na neděli Rusko ohlásilo, že na jeho území došlo k dalším dronovým útokům v několika oblastech. V areálu plynového terminálu Usť-Luga v Leningradské oblasti se ozval výbuch a začalo hořet. Agentura Reuters kolem 10:00 ráno uvedla, že se požár podařilo dostat pod kontrolu.

Foto: Profimedia.cz

Požár terminálu Usť-Luga v Leningradské oblasti

Článek

Záběry mohutného požáru se začaly v noci šířit na ruských sociálních sítích. Podle agentury Reuters hoří terminál společnosti Novatek, ruského největšího producenta kapalného plynu.

„Žádné oběti požáru na terminálu Novateku. Všechen personál byl evakuován,“ uvedl Alexandr Drozděnko, gubernátor Leningradské oblasti.

Podle petrohradského webu Fontanka byly na obloze před vypuknutím požáru vidět nejméně dva drony. V půl sedmé našeho času se hasičům podle agentury TASS stále ještě nepodařilo dostat požár pod kontrolu, zhruba kolem desáté ráno ale agentura Reuters uvedla, že se to hasičům již podařilo.

Ruské ministerstvo obrany pak na Telegramu informovalo o dalších útocích ukrajinských dronů na Smolenskou, Tulskou a Orelskou oblast. Nad Smolenskou oblastí podle něj protivzdušná obrana zničila čtyři drony.

Leningradská oblast se poprvé od začátku ruské invaze na Ukrajinu stala terčem dronového útoku tento týden ve čtvrtek. Do té doby byla nejseverněji položenou a od Ukrajiny nejvzdálenější zasaženou oblastí Pskovská oblast, která sousedí s pobaltskými zeměmi, podotýká BBC.

Dronový útok v Petrohradu. Už ani tam nejste v bezpečí, tvrdí Ukrajina

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám