Hlavní obsah

Další oběti dronového útoku v Oděse. V troskách našli matku a tříměsíční dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oděsa/Charkov
Aktualizováno

Na sedm už stoupl počet obětí nočního útoku drony Šáhid na Oděsu. Poté, co záchranáři v troskách domu našli těla matky s tříměsíčním dítětem, do oznámil web Ukrajinska pravda. Ten už dříve informoval, že mezi mrtvými je i tříleté dítě a dalších osm lidí včetně dalšího dítěte utrpělo zranění. Dron zasáhl v Oděse osmipatrový dům. Část budovy se zřítila, napsal web.

Záchranáři pracují u domu v Oděse zasaženém dronemVideo: Reuters

 
Článek

„U těla ženy bylo nalezeno i tělo dítěte. Obětí útoku je již sedm,“ oznámil Oleh Kiper, šéf vojenské správy Oděské oblasti na kanálu Telegram.

Ukrajinská média již dříve informovala, že mezi zraněnými je těhotná žena a tříleté dítě. Šest dospělých utrpělo středně těžká zranění.

Foto: Reuters

Záchranáři pracují u domu v Oděse zasaženém dronem

Ukrajinské úřady předtím uvedly věk některých obětí, jednou je žena ročník 1955, muž narozený v roce 1976 a další muž narozený v roce 1988.

„Tříleté dítě zabito ‚nelidmi‘ v Oděse. Na to nelze zapomenout. To se nedá odpustit,“ oznámila vojensko-civilní správa přístavu.

Rusko tvrdí, že je připraveno předat Ukrajině těla obětí havárie letounu Il-76

Válka na Ukrajině

Na záběrech z místa na sociálních sítích a v televizi Suspilne je vidět panelový dům, jehož boční část se zřítila. Poničena také byla kotelna a inženýrské sítě, takže jsou sousední domy bez tepla, napsala Ukrajinska pravda.

„Další teroristický útok na pokojně spící město. Hustě osídlená čtvrť. Tady je to prostě hrůza. Hustě obydlená čtvrť. Je to prostě hrůza. Na místě pracují záchranáři, městská a pohotovostní služba. Odstraňují se trosky,“ uvedl na svém telegramovém kanálu starosta přístavního města Hennadij Truchanov.

Skupina ukrajinských ozbrojených sil Jih oznámila, že od Černého moře přiletělo osm dronů Šáhid 131/136. Protivzdušná obrana proti nim zasahovala hodinu a šest se jich podařilo sestřelit.

„Jeden z dronů během manévrů mezi obytnými čtvrtěmi Oděsy zasáhl devítipodlažní budovu. Část jednoho vchodu s 18 byty byla zničena. Přičemž šest dronů se podařilo sestřelit,“ uvedla skupina.

Útok u Charkova

Další obětí dronů Šáhid se stal 76letý muž z Charkovské oblasti, uvedla policie na Telegramu. Drony zasáhly obytnou čtvrť v Charkově a soukromý dům ve vesnici Velykyj Burluk. Právě z této vesnice je onen mrtvý.

Dron tam deset minut po půlnoci zasáhl rodinný dům, který začal hořet. Dva automobily shořely v Charkově a další dva byly poškozeny, protože kromě obytných domů byly zasaženy i garáže.

Rusové nasadili na Ukrajině svou nejnovější stíhačku Su-57. Moc se to nepovedlo

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám