Hlavní obsah

Čistý nacismus, hodnotí Lavrov zákaz aut s ruskou poznávací značkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za ukázku „čistého nacismu“ považuje ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov zákazy vjezdu aut s ruskou poznávací značkou, které v poslední době zavedlo několik evropských zemí. Informovala o tom agentura TASS, aniž by přitom jediným slovem zmínila ruskou invazi na Ukrajinu, kvůli níž evropské země s tímto opatřením přišly.

Foto: Evgenia Novozhenina, Reuters

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov

Článek

„Zarazila mě rychlost, s jakou se Evropané vzdali vnější laskavosti, za kterou se v posledních letech schovávali a zachovávali tak zbytky diplomacie i elementární etiky. Obecně jde o projev toho, co je běžně nazývané nacismus,“ komentoval Lavrov na Valdajském fóru zákaz vjezdu vozů s ruskými poznávacími značkami.

„Je to jen vůči Rusům, stejně jako se vůči Rusům dělá mnoho dalších věcí. Říkají, že vinen je nejen Putin, ale všichni Rusové, protože ho zvolili. Tady to máte, prosím, čistý nacismus,“ zakončil svou úvahu Lavrov.

Zákaz vjezdu automobilů s ruskou poznávací značkou v reakci na invazi Ruska na Ukrajinu už platí v Lotyšsku, Litvě, Polsku, Finsku a Estonsku, od úterka bude zaveden v Norsku.

Okamžité uvalení zákazu pro osobní vozy v pondělí oznámilo Bulharsko s tím, že restrikce pro nákladní vozy platily už dříve. Česko zatím k tomuto kroku nepřistoupilo s tím, že se nenachází na vnější hranici schengenského prostoru a postačí tak uplatňování zákazu letů z Ruska.

K zákazu aut s ruskou poznávací značkou se přidalo i Bulharsko

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám