Hlavní obsah

V Kladně zapomněli na jarní prázdniny. Děti odvezli od školy strážníci

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Kladenští strážníci řešili v pondělí ráno kuriózní situaci, kdy byli přivoláni ke škole, u které stály dvě děti. Na tom by ještě nebylo nic pozoruhodného, problém ale spočíval v tom, že Kladno nyní patří k městům, kde ve školách začaly jarní prázdniny. Rodiče, kteří děti do školy přivezli, na to zřejmě zapomněli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí strážníků Alena Purkytová uvedla, že se jejím kolegům ozvala ráno žena, která viděla před základní školou v ulici Norská postávat dvě děti. Ve školách přitom platí týdenní jarní prázdniny.

„Když přijela hlídka na místo, děti strážníkům oznámily, že zapomněly na jarní prázdniny. Bohužel neměl ani jeden z malých školáků u sebe mobilní telefon a číslo na rodiče si nepamatovali,” upřesnila mluvčí s tím, že děti převezli ke škole jejich rodiče autem. Věk dětí kvůli ochraně soukromí neuvedla, jednalo se o žáky prvního stupně.

Strážníci pak přes pracovníka školy a třídní učitelku zjistili telefonní čísla. Matka dětí byla nedostupná a otec neměl potomky jak vyzvednout, městská policie tak děti dovezla domů služebním vozidlem.

Anketa

Odjíždíte během jarních prázdnin na rodinnou dovolenou?
Ano
40,7 %
Ne, děti jsou u příbuzných
25,9 %
Ne, děti jsou doma samy
33,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 27 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám