Hlavní obsah

Na pololetní vysvědčení leckde navazují hned dvoje prázdniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Žáci si ve čtvrtek 31. ledna odnášejí ze škol pololetní vysvědčení. Pro přibližně 108 tisíc prvňáčků to bude poprvé. V pátek pak budou mít děti pololetní prázdniny, na které příští týden ve 13 okresech Česka navážou už i prázdniny jarní.

Foto: Profimedia.cz

Školáci obdrželi pololetní vysvědčení. Ilustrační foto

Článek

Kromě učitelek a učitelů vysvědčení předával i ministr školství Robert Plaga (ANO). Navštívil prvňáčky v Malostranské základní škole v Karmelitské ulici v Praze.

Za známky do zoo

Ze školy mohou děti po celé republice vyrazit na různé akce, kde je odmění za dobré i horší známky. Například v Zoo Ústí nad Labem budou mít vstup zdarma děti, které předloží vysvědčení s vyznamenáním.

Žáci a studenti s jedničkami či nejhůře dvojkami dostanou zvýhodněné vstupné také třeba v Safari Parku ve Dvoře Králové, kde zaplatí deset korun. V Zoo Jihlava pak uvítají za korunu všechny alespoň s jednou jedničkou.

Jarní prázdniny tradičně dle okresů

V pátek budou mít děti volno. Pololetní prázdniny mají v ČR jednotný termín.

Následující týdenní jarní prázdniny se liší podle okresů. Letos začínají v některých regionech v pondělí 4. února, a to zde: Benešov, Beroun, Rokycany, České Budějovice, Český Krumlov, Klatovy, Trutnov, Pardubice, Chrudim, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Ostrava-město a Prostějov.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Jarní prazdniny v Praze

Ostatní okresy je mají v následujících týdnech. V posledních 14 okresech skončí jarní prázdniny 17. března.

Reklama

Související články

Na Zlatého Ámose navrhli žáci 68 kantorů

Do 26. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos 2019 přihlásili žáci a studenti 68 pedagogů. Nejvíc přihlášek, devět, přišlo z Prahy, osm jich je...

Výběr článků

Načítám