Hlavní obsah

Barmana v herně brutálně umlátil heverem, ze záběrů z kamer později tuhla kriminalistům krev v žilách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srpen 2006. Vyšetřovateli plzeňské kriminálky plukovníku Radovanu Macákovi pomalu končí jeden z klidnějších pracovních dní. Od vedoucího ale dostává informaci, že ve Stříbře zadrželi podezřelého z ublížení na zdraví a Macák se má na místo cestou domů podívat. Krátce po příjezdu je ale vyšetřovateli jasné, že pracovní den mu teprve začíná. Nejde totiž o žádné ublížení na zdraví, ale o čistokrevný pokus o vraždu, který se vymyká svojí brutalitou. Na případ vzpomíná Macák v dalším díle podcastu Zloději životů.

Foto: Novinky

Zloději životů: Hever

Článek

Obětí brutálního útoku je barman z nonstop herny, kterého pachatel napadl těžkým heverem. Oběť skončila s velmi vážným poraněním hlavy a mozku v nemocnici, kde bojuje o život.

„Kdo si pamatuje stará auta a hevery s kličkou, tak přesně tímhle ho pachatel napadl. Zasadil mu nejméně šest ran do hlavy,“ vypráví Macák, který má v tomto případě dvě výhody. Podezřelý muž skončil několik hodin po útoku v poutech a situaci v herně natočily tři bezpečnostní kamery.

„Když jsme si ten záznam pustili, tak to bylo něco hrozného. Na těch záběrech v podstatě vidíte, jak umírá člověk,“ popisuje situaci vyšetřovatel, který později prováděl s pachatelem pokusu o vraždu rekonstrukci činu.

Ačkoliv si útočník zřejmě myslel, že barman u sebe bude mít větší množství v hotovosti, v portmonce našel pouze 2100 korun. Z místa činu později utekl a osud oběti ho ani v nejmenším nezajímal. Soud jej potrestal výjimečným trestem v délce trvání 18 let.

Celý příběh si můžete poslechnout už nyní v audiopřehrávači v úvodu článku. Díl obsahuje rovněž autentické záznamy z rekonstrukce činu.

Způsob odhalení pachatelů a průběh vyšetřování je autentický a vychází ze vzpomínek bývalého kriminalisty.

Pokud nám chcete ke Zlodějům životů napsat připomínku, komentář, výtku nebo pochvalu, dejte nám vědět na e-mail jakub.stepanek@novinky.cz.

Podcast Zloději životů vyrobili Jakub Štěpánek, David Ryneš, Richard Wágner a Aleš Procházka.

Krimi podcast podle skutečných událostí. Čeští kriminalisté vzpomínají na případy, které jim i po letech zůstávají v paměti.

Nová série případů z okolí Olomouce vychází od 19. prosince 2023 na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Všechny díly najdete zde.

Sledujte podcast také na Instagramu a dozvíte se podrobnosti o další chystaných dílech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám