Hlavní obsah

Sám nechápu, proč tam bojujeme, šokoval hosty propagandistického pořadu oblíbený ruský rapper

S nečekaným názorem v nedávném vydání diskusního pořadu Andreje Norkina v ruské televizi NTV vystoupil populární ruský rapper Ptacha, občanským jménem David Nurijev. Podle něj většina lidí vůbec nechápe, proč Rusko na Ukrajinu poslalo vojáky. On sám tomu prý také nerozumí. Jeho přátelé, kteří působí u wagnerovců, to nedělají pro ruskou vlajku, ale pro peníze.

Foto: Profimedia.cz

Ruský rapper Ptacha

Článek

„Abych byl upřímný, bavím se s lidmi a málokdo rozumí tomu, co tam děláme. Oni (Ukrajinci) naše hranice totiž nepřekročili, takže málokdo to chápe,“ řekl ve studiu pořadu Mjesto vstreči (Místo setkání) rapper vystupující pod jménem Ptacha.

Na doplňující otázku spolumoderátora Ivana Truškina, zda by mohl natočit přehledné video, ve kterém lidem srozumitelně vysvětlí, oč na Ukrajině jde, k udivení přítomných hostů odpověděl: „No, já to sám nechápu“.

Účastníci diskuse Nurijevovi navrhli, aby se osobně vydal na Donbas a podíval se do očí lidem, kteří za Rusko nasazují životy. Pak prý všechno do sebe zapadne. Na to jim rapper odvětil, že tam pochopitelně byl, a dodal, že několik z jeho přátel slouží u žoldnéřů z Wagnerovy skupiny.

„Vydělávají si tam peníze. Řeknu vám to upřímně: ti, co se k wagnerovcům přidají, tam jedou pro peníze. Copak vy si opravdu myslíte, že tam jedou bojovat za (ruskou) vlajku?“ zeptal se.

Kremelským propagandistům došlo, že Rusko nic nevyrábí. Co budeme řídit, jak budeme volat? vztekal se moderátor

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám