Hlavní obsah

Láska nebeská v Praze. V předvánoční metropoli došlo na známé cedule i hlášku o drogách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebyly by to ty pravé Vánoce, kdyby se tahle klasika neobjevila na všech televizních obrazovkách. Britská romantická komedie Láska nebeská slaví 20 let od svého vzniku a v podcastu V českém znění na její dabování zavzpomínali během vánočního speciálu tohoto pořadu herci Jolana Haan Smyčková a Tomáš Racek.

V českém znění: Láska nebeskáVideo: Novinky

 
Článek

Jolana Smyčková a Tomáš Racek se při vánoční procházce Prahou rozpovídali o natáčení českého znění romantického filmu Láska nebeská. Britská komedie vznikla v roce 2003 a za tu dobu se z ní stal vánoční evergreen. Film je plný suchého britského humoru a nezapomenutelných hlášek.

Vánoční romantické komedie jsou velmi populární a každý rok jich vzniká několik desítek. „Jestli bude film úspěšný, to je opravdu alchymie,“ vysvětluje Jolana. „Zpočátku nikdo netušil, že se film stane tak oblíbeným ,“ dodává.

Ondřej Hejma: Na zahraniční filmy byli nadržení všichni. I komunisti

Podcasty a pořady

Ve filmu je celkem devět dějových linek a v každé se objevuje několik postav. Herci jich tak ve filmu museli dabovat více najednou. Tomáše Racka v komedii můžeme slyšet jak v roli rockové hvězdy Billyho Macka (Bill Nighy), ale zároveň i jako prodavače ve zlatnictví Rufuse, kterého ztvárnil Rowan Atkinson. Toho si lidé spojují především s rolí Mr. Beana.

„Suchý britský humor mi je sympatický,“ přiznává Racek. I proto ho tvůrci filmů do takových rolí často obsazují.

Jolana Haan Smyčková v komedii dabovala asistentku premiéra Natali (Martine McCutcheon). „Hugha Granta jsem naprosto milovala,“ vzpomíná na natáčení herečka.

Vánoční film Láska nebeská můžete nyní opět vidět i na plátnech kin a to v remasterované 4K verzi, zato v originálním českém znění režisérky Veroniky Veselé a Michala Michálka.

Podívejte se na video a nasajte vánoční atmosféru. Na konci dílu přijdou na řadu i cedule s důležitým vzkazem pro fanoušky pořadu V českém znění a zopakování hlášky v podání Tomáše Racka.

Rozhovory Richarda Wágnera se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace.

Odebírejte pořad také na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz a zapněte si upozornění na nové díly.

Sledujte pořad také na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Láska nebeská po dvaceti letech znovu v kinech. Ve 4k verzi

Kultura

Brněnské historky z dabování Pobřežní hlídky. Hele, kókej, co mám! Já sem chytil chobotnicu!

Podcasty a pořady

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Může se vám hodit na Zboží.cz: Láska nebeská (2003)

Reklama

Výběr článků

Načítám