Hlavní obsah

Láska nebeská po dvaceti letech znovu v kinech. Ve 4k verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dojemná romantická komedie Láska nebeská patří k Vánocům na celém světě již dvacet let. Letos ji můžete (od čtvrtka) zhlédnout i v 56 českých kinech. Vrací se tam v obnovené premiéře, a to ve 4k remasterované verzi, tedy v nejvyšší možné kvalitě.

Trailer k filmu Láska nebeskáVideo: Aerofilms

 
Článek

Vztahovou mozaiku sledující lásky, rozchody a přátelství obyčejných i neobyčejných Londýňanů v adventním období si zamilovaly miliony lidí po celém světě a dávno se stala vánoční klasikou.

Režisér Richard Curtis na vznik snímku vzpomíná s pokorou. „Psal jsem tehdy hodně romantických filmů a chtěl jsem zkrátka zkusit, jestli jich mohu napsat deset dohromady a bude to fungovat… A ono to tak bylo,“ popsal prvotní ideu osvědčený mistr romantických komedií. Z jeho pera a režijní ruky vzešly také hity, jako jsou Čtyři svatby a jeden pohřeb, Deník Bridget Jonesové či Notting Hill.

Foto: Aerofilms

Láska nebeská, premiér se zamiloval.

Zajímavé pro Čechy určitě je, že novozélandský rodák má české kořeny. Jeho tátou byl Anthony J. Curtis, který před 2. světovou válkou odešel do Austrálie. Tehdy mu bylo jen třináct let. Patřil totiž k zachráněným československým dětem, které díky emigraci přežily holokaust. Po studiích následně pracoval mnoho let u firmy Unilever, rodina tak kvůli tomu hodně cestovala po světě.

Richard Curtis tak mimo jiné absolvoval prestižní Oxfordskou univerzitu. Svou kariéru spojil s britskou kinematografií.

Anketa

Patří Láska nebeská mezi vaše oblíbené vánoční filmy?
Ano, podívám se na ni rád/a každý rok
87,1 %
Ano, ale zhlédnu ji spíš náhodou
3,7 %
Ne, viděl/a jsem komedii jednou a stačí
2,5 %
Nikdy jsem film neviděl/a
6,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 649 čtenářů.

Lásku nebeskou budou promítat kina napříč republikou. O pár dnů později ji nabídne – konkrétně od 20. prosince – také platforma KVIFF.TV. K vidění bude také do konce roku na TV Nova.

10 nejlepších vánočních filmů pro pravou sváteční atmosféru

Vánoce

Dojmou i pobaví: Romantické komedie pro tu správnou vánoční náladu

Vánoce

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Může se vám hodit na Zboží.cz: Láska nebeská DVD

Reklama

Výběr článků

Načítám