Hlavní obsah

Univerzální Afroameričan: Jeho tvář byste asi neuhodli

Richard Wágner, Novinky, Anežka Zemenová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1985 dostal svou první dabingovou roli v ruském filmu, dnes patří mezi největší a nejobsazovanější dabéry vůbec a na kontě už má přes 4000 filmů a seriálů. Jde o dabéra Petra Gelnara, jehož hlasový rozsah se pohybuje od teenagerů po šedesátníky. Jeho kuriózní specializací jsou pak afroameričtí herci.

V českém znění: Petr GelnarVideo: Novinky

 
Článek

Kromě několika Batmanů a letité postavy Dr. Erica Foremana z Dr. House je Gelnar i hlasem červeného bagříku Maxe z Bořka Stavitele nebo nespočtu vedlejších postav ze South Parku. Sportovní fanoušci mohou Gelnara také znát jako hlas, který jim oznamuje, kdy bude jaký zápas na ČT Sport. Blízko má však i ke zpěvu, ve středu vydal autorský singl Predátor.

Která z rolí mu byla nejbližší? Jak se mu daří mezi tolika rozmanitými rolemi přepínat? Bojuje i po tolika letech dabování s přeřeky? A jak se k dabingu jako takovému vůbec dostal? Na tyto a další otázky najdete odpovědi v druhém dílu podcastu V českém znění, který vede dabér Richard Wágner.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám