Hlavní obsah

Z baletky Národního divadla jogínkou ve vlastním studiu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roky se profesionálně věnovala baletu. Byla sólistkou baletu Státní Opery i Národního divadla. Zahrála si mnoho vysněných rolí, a poté se rozhodla si splnit další sen - stát se mámou. Dnes má doma dvě děti a k tomu si založila malé jógové studio v centru Prahy. Tam se snaží lidem dopřát kousek klidu, kam mohou pravidelně přicházet zapomenout na každodenní stres a věnovat se chvíli jen sami sobě. Pozvání do podcastu Po mateřských stopách přijala Zuzana Drapalíková.

Foto: Novinky

Hostem podcastu Po mateřských stopách byla Zuzana Drapalíková.

Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Náhoda, která vedla k vlastnímu studiu (9:03)
  • O investici vložené do podnikání (15:12)
  • Rozvrh a různorodost lekcí studia (24:41)
  • Výhody oproti konkurenci (33:03)

Zuzana má na kontě několik velkých baletních rolí, i mnoho titulů z jógových šampionátů. Tvrdí, že po sedmi nádherných a intenzivní letech baletní kariéry se dostala na rozcestí, kdy se mohla rozhodnout, kam se vydá dál. Zvolila rodinu. Nyní je dvojnásobnou maminkou a zároveň vede v Praze vlastní jógové studio, které si velmi rychle našlo klientelu i přesto, že studio není nijak výrazně aktivní na sociálních sítích.

„Je to prostor, kam se lidé vracejí pro pravidelnou praxi. Chtěla jsem, aby si lidé cenu za lekci mohli dovolit, aby to dělali pravidelně, našli si čas na své tělo. Vypadá, že se mi to povedlo. Studio mi dělá velkou radost, panuje v něm úžasná rodinná atmosféra,“ přibližuje v rozhovoru Zuzana. V podniku sama vyučuje Hatha jógu a mimo to také poslední roky úspěšně reprezentuje ČR ve sportovní józe.

Sen za snem

„Přes všechnu moji taneční kariéru a splněné sny, tak pokud jsem na něco pyšná, nejsou to dvě odtancovaná Labutí jezera během 24 hodin, což bylo velmi náročné, ale zvládnutí prvního roku fungování mého studia,“ přiznává během rozhovoru.

Začátky byly těžké a nejisté. Prostor objevila v červnu 2021, v období těsně po druhé fázi covidu, kdy jiné podniky zavíraly, přesto se to rozhodla risknout. Investice se jí sice ještě zpátky nevrátila, a první rok ji to velmi stresovalo, ale dnes už ví, že je vše na správné cestě.

Zuzana Bergrová: Pro dítě si bývalá atletka doběhla do spermabanky

Po mateřských stopách

„Stres je lidský a normální. I pro mě jako pro jogínku přišlo pár těžkých chvil, kdy jsem ale nepřestala věřit, že to půjde, i když jsem se cítila velmi vystresovaná.“

Studio má v repertoáru klasickou Hatha jógu, Jin jógu, Vinyasa jógu i Ashtanga jógu, a zakládá si na komorní atmosféře. Na lekce je tedy velmi omezený počet míst, přesně osm.

„Jsou lidé, co dávají při cvičení jógy přednost anonymnějšímu prostředí, a pak jsou lidé, kteří mají rádi individuální péči. Oboje je naprosto v pořádku, a proto je dobře, že jógových studií existuje tolik,“ odpovídá Zuzana na dotaz ohledně konkurence v okolí.

Rozhovor s vděčnou a pozitivně naladěnou Zuzanou si můžete pustit v přehrávači v úvodu článku.

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám