Hlavní obsah

Od mateřských koníčků k podnikatelským snům. Jak matky přetvářejí zálibu v kariéru?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ponořte se do inspirativního světa mateřských koníčků, které se mění v úspěšný byznys. Zjistěte, jak se maminky stávají kreativními podnikatelkami během rodičovské dovolené, a překonávají tak běžné stereotypy, zatímco se transformují z pečovatelek na úspěšné obchodnice. Tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují i rozmanitost možností, které mateřství může přinést.

Foto: Adobe Stock, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Témata dnešního dílu:

  • O blozích a sdílení vlastní cesty (14:36)
  • O zdravém životním stylu na rodičovské (23:00)
  • O mateřských vychytávkách (31:02)

Moderátorky Tereza a Žaneta zkoumají příběhy žen, které ze svých zálib vytvořily prosperující podniky. „Často to začíná jako odreagování a končí jako vášnivý byznys,“ popisuje Žaneta. Tato proměna ilustruje, jak mateřství může být impulsem pro kariérní změnu a seberealizaci.

Inspirativní příběhy z podcastu zahrnují širokou škálu aktivit - od ručních prací po digitální obsah. Jedna z maminek například začala vydávat kuchařky pro děti, zatímco jiná se stala úspěšnou blogerkou, která píše o cestování s dětmi. „Je úžasné vidět, jak se z jednoduchého nápadu může zrodit velký sen,“ říká Tereza.

Mateřské desatero pro klid v duši. Jak být na rodičovské vyrovnanější?

Po mateřských stopách

Podcast také upozorňuje na výzvy a realitu podnikání. Jak zmiňuje Žaneta: „Ne všechny projekty vedou k úspěchu, ale každý pokus je cennou zkušeností.“ Diskutují o důležitosti podpory, vzdělání a odvahy při zakládání vlastního podniku. Tento dialog otevírá dveře k diskusi o realitách podnikání, které mohou být pro mnohé matky na mateřské cenným vodítkem.

Podcast Po mateřských stopách nabízí nejen inspiraci, ale i praktické rady pro matky, které touží po změně. Příběhy o proměně mateřských koníčků v úspěšné podnikání jsou svědectvím o nekonečných možnostech, které mateřství přináší.

Dnešním dílem provázejí Tereza Rakoušová a Žaneta Stratílková. Celý rozhovor si můžete poslechnout v přehrávači v úvodu článku.

Podcast o mateřství s Terezou Rakoušovou a Žanetou Stratílkovou a jejich hosty. Dříve známý jako Pandemické matky sobě. I nyní rozebírá taje a záhady rodičovství. Vydejte se po stopách mateřství každou středu na Novinky.cz.

Poslouchejte každou středu na Novinky.cz, Podcasty.cz, Spotify, Apple Podcasts nebo jiné oblíbené podcastové aplikaci.

Také nás můžete sledovat na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám