Hlavní obsah

Jedno z nejhezčích evropských měst vás finančně zruinuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánská Kodaň je ideální destinací na prodloužený víkend. Nemá sice tolik památek jako třeba Řím, Paříž či Vídeň, zato ale nadchne příjemnou a vřelou atmosférou. A taky množstvím oceněných restaurací. Připravte si však peněženky, protože levný výlet to nebude. Poslechnout si o tom můžete v prvním letošním dílu cestovatelského podcastu Pas a pusu.

Foto: Novinky

Pas a pusu

Článek

Co se vám povede ušetřit na letenkách a hotelu, to v Kodani zaručeně projíte a propijete. A to i v případě, že se vyhnete michelinským restauracím nebo podnikům v centru. Dánská metropole zkrátka nízkorozpočtovému cestování nepřeje, ale to je její jediná vada na kráse. Jinak vás i v deštivých a sychravých dnech zahřeje třeba přívětivostí místních obyvatel.

Dánsko se totiž dlouhodobě drží prakticky na vrcholu světového žebříčku štěstí, alespoň podle zprávy World Happiness Report, kterou zaštiťuje Organizace spojených národů. Letos byla Kodaň také vyhlášena nejbezpečnějším městem planety. A to vše hraje nevelké metropoli do karet.

Ať už se budete potulovat po přístavu Nyhavn, obdivovat sochu malé mořské víly nebo navštívíte svéráznou čtvrť Christiánie, výlet do Kodaně ve vás bude rezonovat ještě dlouho. Přečíst si o tom můžete i v naší zářijové reportáži zde.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Související články

Kodaň je nejbezpečnějším městem planety

Dánské hlavní město Kodaň je tím nejbezpečnějším na světě. Vyplývá to z výsledků analýzy Safe Cities Index od Economist Intelligence Unit. Metropole získala...

Výběr článků

Načítám