Hlavní obsah

Energetika v EU kvůli ideologii popírá i fyzikální zákony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový podcast Hlas na poušti není klasický rozhovor novináře a jeho hosta. Je to diskuse mezi lidmi, kteří se znají a kteří budou vždy rozebírat jedno konkrétní téma, které má již dnes hluboký dopad na naše životy.

Hlas na poušti: Milan Mikulecký a Martin PacovskýVideo: Novinky

 
Článek

Témata dnešního dílu:

  • Kdy a jak bude dobré si zafixovat ceny elektřiny.
  • V ČR nás čeká velká renesance plynových zdrojů.
  • V EU se oddělila regulace a politické zadání v energetice od fyzikálních zákonů.
  • Ceny energií by mohly být i nižší, ale není k tomu politická vůle.
  • Němci byli ochotní platit vysokou cenu za zelenou energii.

Diskusi vede Milan Mikulecký, který má zkušenosti z manažerských pozic v byznysu i státní správě a často komentuje bezpečnostní problematiku, ale zde se chce věnovat i jiným oborům. U těchto diskusí můžete být i vy a dozvědět se mnoho podstatného z různých oblastí. Jediné, co neslibujeme, je politická korektnost.

Hlas volajícího na poušti je historicky vyjádřením toho, kdy někteří lidé hlasitě upozorňovali ostatní na nebezpečí, do kterého se jejich společenství dostává, a nebyli včas vyslyšeni. Chceme věřit, že diskuse o věcech, o kterých se veřejně tolik nemluví, umožní, aby je lidé vnímali dřív, než bude pozdě.

Západ si pod sebou ve válečných konfliktech dobrovolně řeže větev

Hlas na poušti

Hostem prvního dílu je Martin Pacovský, jeden z významných odborníků na energetiku v České republice. Má za sebou působení v řadě vysokých manažerských pozic, například v ČEZu, a to na tak komplikovaných a rozdílných trzích, jako je Albánie, Rumunsko, Turecko či Německo. V posledních téměř třech letech byl předsedou představenstva společnosti Pražská plynárenská.

Na první díl podcastu se podívejte na videu, poslouchat ho můžete i v audio přehrávači v úvodu článku.

Milan Mikulecký má zkušenosti z manažerských pozic v byznysu i státní správě jak v České republice, tak v zahraničí. Se svými hosty diskutuje před kamerou a mikrofonem bez ohledu na dnešní většinové názory. Hlas volajícího na poušti je historicky vyjádřením toho, kdy někteří lidé hlasitě upozorňovali ostatní na nebezpečí, do kterého se jejich společenství dostává, a nebyli včas vyslyšeni. Každý týden otevíráme nové téma.

Odebírejte Hlas na poušti také v podcastových aplikacích a nový díl vám neuteče:

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám