Hlavní obsah

Jakub Janda: Ve vzduchu měl lyže až za ušima, favoritem ale býval tuze nerad

Jako první Čech vyhrál Světový pohár, ovládl i prestižní Turné čtyř můstků, olympijská medaile mu přesto ve sbírce chybí. Bývalý skokan na lyžích Jakub Janda přiznává, že hlavní roli hraje na můstku hlavně psychika. Jak vnímá současnou výsledkovou krizi českých skokanů, jaký měl vztah s Janne Ahonenem, kdo ho během kariéry obvinil z podvodu a jak dlouho si zvykal na práci poslance? Podívejte se na čtvrtou epizodu sportovního podcastu Dobojováno, kterou moderuje Jakub Štěpánek. Pustit si ji můžete také v audiopřehrávači níže.

DOBOJOVÁNO: Bývalý skokan na lyžích Jakub JandaVideo: Novinky

 
Článek
Jakub Janda (*1978)
Bývalý skokan na lyžích, v sezoně 2005/2006 vyhrál Světový pohár i prestižní Turné čtyř můstků, na MS v Oberstdorfu v roce 2005 získal stříbro a bronz. Zúčastnil se čtyř olympijských her (2002, 2006, 2010, 2014). Je ženatý, má tři děti, od roku 2017 je poslancem za ODS. V roce 2018 se stal předsedou Úseku skoku na lyžích Svazu lyžařů České republiky.
Foto: Novinky

Jakub Janda byl hostem Dobojována.

Chcete si poslechnout rozhovor s vaším oblíbeným sportovcem, na jehož kariéru rádi vzpomínáte? Máte k pořadu připomínky? Napište nám e-mail na adresu redakce@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám