Hlavní obsah

Ve vánočním týdnu se znovu ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

I přes čtvrteční přechod slabé studené fronty budou po zbytek týdne teploty nadprůměrné a odpolední maxima budou kolísat kolem 5 °C. V příštím týdnu se však ochladí a přijít by měly i sněhové přeháňky, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.12.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převažovat zataženo až oblačno, místy i polojasno. V průběhu dne se místy objeví slabý déšť, na horách slabé sněžení. Teploty se dostanou na 3 až 7 °C.

Zataženo, místy polojasno bude převažovat v pátek. Na severu a severovýchodě se ojediněle vyskytne slabý déšť, od vyšších poloh i sněhové srážky. Ráno teploty klesnou na 3 až -1 °C, přes den vystoupají na 3 až 7 °C.

V sobotu bude zataženo až oblačno, během dne místy až polojasno. Na severu a severovýchodě se ojediněle bude objevovat slabý déšť, od středních poloh i srážky smíšené nebo sněhové. Po ránu místy musíme počítat s mlhami,” uvedla Honsová.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Ranní minima klesnou na 2 až -2 °C, přes den se teploty dostanou na 2 až 6 °C. Na severovýchodě republiky to bude pouze -1 až 3 °C.

V neděli bude převládat zataženo až oblačno, během dne místy i polojasno. Ráno teploty klesnou na 0 až -4 °C, přes den se dostanou na 3 až 8 °C.

„V příštím týdnu k nám ale začne pronikat studený vzduch od severu, který přinese citelné ochlazení,” avizovala Honsová.

V pondělí bude oblačno, během dne místy až polojasno. Na horách ojediněle se sněžením. Ráno teploty klesnou na 0 až -4 °C, přes den se dostanou na 0 až 4 °C.

Rovněž v úterý bude převážně oblačno, místy až polojasno. Na horách opět s ojedinělým sněžením. Ráno teploty klesnou na -2 až -6 °C, denní maxima vystoupají na -2 až 2 °C.

Mýtus bílých Vánoc

Vánoce

Středa pak podle Honsové přinese oblačné počasí, místy se sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Ráno teploty budou klesat na -4 až -8 °C, přes den vystoupají na -3 až 1 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Po oblevě opět přituhne (ilustrační foto)

Reklama

Výběr článků

Načítám