Hlavní obsah

V pondělí opět dorazí tropy, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty v Česku překročí v pondělí 31 stupňů Celsia, uvedl v neděli Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha před vysokými teplotami s nízkým stupněm nebezpečí platí pro všechny kraje od pondělních 11:00 do 20:00. Vedle toho je dál v platnosti upozornění před nebezpečím vzniku požáru, ty hrozí rovněž na celém území Česka.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražský bazén Pražačka (ilustrační foto)

Článek

Meteorologové v souvislosti s výstrahou upozornili, že vysoké teploty představují zátěž pro lidský organismus a že hrozí přehřátí a dehydratace.

„Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech,” stojí v textu výstrahy.

Další dítě zavřené v rozpáleném autě. Proberte se, apeluje policie na rodiče

Krimi

Horké počasí přetrvává v Česku od úterý. V posledních dnech panovalo horko hlavně na Moravě a ve Slezsku. Od čtvrtka bylo nejtepleji ve Strážnici na Hodonínsku. Ve čtvrtek tam meteorologové naměřili 37,3 stupně Celsia, v pátek 35,4 stupně a v sobotu 36,3 stupně Celsia. V Čechách bylo v sobotu o něco chladněji, odpoledne se zejména v Praze a v části středních Čech vyskytly bouřky.

Výběr článků

Načítám