Hlavní obsah

Další dítě zavřené v rozpáleném autě. Proberte se, apeluje policie na rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přes patnáct minut musela strávit zamčená v autě tříletá holčička na parkovišti u nákupního centra v Praze. Vysvobodili ji policisté, když rozbili okno auta. Jednalo se již o druhý takový případ během jednoho týdne v metropoli.

Holčička zavřená v autě na parkovišti v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

O čtvrtečním případu v pátek informovala policie na Twitteru. „Tentokrát tříletou holčičku nechali rodiče v rozpáleném autě na parkovišti u nákupního centra v Praze 10,” uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Hlídku přivolali svědci, kteří viděli dítě zavřené v autě minimálně čtvrt hodiny. Jak dlouho tam bylo doopravdy, není zřejmé.

„Holčička byla zpocená a nedařilo se s ní domluvit, aby auto sama odemkla,” zmínil mluvčí s tím, že jeho kolegové proto museli rozbít okno a dítě z auta dostat ven.

Jednalo se o rodinu ze zahraničí. Zasahující policista na záznamu, který policie k případu zveřejnila, říká do vysílačky, že holčička mluvila anglicky a rodiče jí prý řekli, že jsou za chvíli zpátky.

Kojenec plakal v rozpáleném autě v Praze. Matka prý netušila, že by se něco mohlo stát

Krimi

Děvčátko naštěstí nepotřebovalo ošetření lékařem a incident policie podle Daňka dále neřeší.

Podobný případ se stal v pondělí na pražských Vinohradech, kde nechala matka v autě zamčené  batole.

Zveřejnění případu je podle mluvčího hlavně důrazným varováním pro rodiče, aby domysleli důsledky svého jednání, které je u těchto příkladů za hranicí zdravého rozumu.

„Rodiče sice předpokládají, že za chvíli přijdou, ale může se jim stát cokoliv a dítě bude v ohrožení života,” zdůraznil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám